lördag, juli 29, 2006

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 6:5

DEL 6:5

Efter flera år av framgångar, kreativ problemlösning, ädelt affärsmanskap, avundsvärd teamwork och framför allt nya tekniska lösningar som på ett magiskt sätt drygade ut Det Statliga Verkets kassa, kunde Golfklubben nu skatta sig lycklig och fira Det Statliga Verkets framgångar. Den stora jubileumsfesten stundade...

Den stora festen närmade sig, då Det Statliga Verket skulle fira 75-års jubileum. Den stora festen inbegrep allehanda festligheter som mat, dryck, underhållning, allsång och så givetvis – tal.
Generaldirektören reste sig och talade mycket högtidligt till de församlade tjänstemännen, tjänstemännens chefer, chefernas chefer, chefernas chefers chefer, de tre Medlemmarna, Tevekändisen och Bilhandlaren.
- Kära trogna tjänstemän, inledde Generaldirektören i dramatisk stämma. Knuten har stoppat oss, den har länge bromsat maskineriet. Men nu ska vi lösa upp den med nya tag. Vi blickar in i framtiden och inviger det stora projektet Produktions-, Teknik-, Rationaliserings- och Framtidsprojektet, som går av stapeln nu i dagarna. Det kommer att förändra vårt sätt att arbeta. Det kommer att utmynna i att vi får ännu fler Kunder. Vi kommer att skörda riktigt stora skördar på Marknaden. Låt mig utbringa en alkoholfri skål i projektets ära.
Och när Generaldirektören slog sig ner vid honnörbordet igen var han rörd till tårar. Bilhandlaren, Tevekändisen och de tre Medlemmarna satt vid hans bord och skålade och såg lika rörda ut, de med.