lördag, juli 29, 2006

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 5:4

DEL 5:4

Sakta men säkert, i takt med den framväxande Affärsverksamheten, etablerades Det Statliga Verkets Golfklubb. Golfklubben var ett viktigt inslag i Det Statliga Verkets strategispel. Och det skulle visa sig att strategi var precis vad Det Statliga Verket behövde. För en av de åtråvärda posterna i Det Statliga Verkets Golfklubb hade blivit ledig. Men istället för att glädjas åt potentiella öppningar att avancera inom Det Statliga Verkets hierarki, satt nu hela Golfklubben och slet sitt hår i förtvivlan. För...

Plötsligt, en dag, grumlades himlen rejält över Det Statliga Verket. Mörka och olycksbådande moln tornade upp sig över Det Statliga Verket. En kraftig regnskur piskade den chockade och frusne Generaldirektören, Bilhandlaren, Tevekändisen och de tre Medlemmarna, när de blivit varse om att de utsatts för förräderi. Konsulten hade övergivit dem. Konsulten hade tagit en ny anställning på ett Företag från Väst.
Generaldirektören ojade sig, Bilhandlaren kved, Tevekändisen gäspade och de tre Medlemmarna mumlade missnöjt.
Det var dags att ta en golfrunda på den lilla småstadens golfbana.
- Vi har allt att vänta nu, sa Generaldirektören och missade sin putt.
- Samlingsnamnet för det vi har att vänta är – motvind och problem. De farliga Företagen i Väst har länge förberett en attack i det tysta. Men att de skulle värva en av våra egna! Ack, nu kommer de att känna till vår taktik. Och färger, alla våra färger... Tänk om de blir stulna!
- Vi måste vara listigare, vi måste vara bättre. Vi måste övervinna hotet från Väst, sa Bilhandlaren ivrigt.
- Men, vågade Tevekändisen inflika, de farliga Företagen i Väst har redan uppfunnit samma färger. De andra i församlingen blängde nu lite ilsket på Tevekändisen.
- De har till och med flera och bättre färger... tillade Tevekändisen lite försiktigt.
Och plötsligt var det som om åskan slagit ner på den lilla småstadens golfbana.
- Menar ni på fullaste allvar att Rationaliserings- och Framtidsprojektet ännu inte givit önskade resultat! mullrade Generaldirektören och slog ilsket med sin klubba på det femte hålets välklippta, fina Greenyta.
- Generaldirektören... sa den ene av Medlemmarna. Det är så att en del oförutsedda händelser inträffat...
Generaldirektören, Bilhandlaren och Tevekändisen riktade nu sina blickar mot Medlemmarna.
- Rationaliserings- och Framtidsprojektet har varit mycket framgångsrikt... fortsatte den andra Medlemmen. Men Marknaden har visat sig lynnig och oförutsägbar.
- Tekniken, förstår ni, den har påverkats av Marknaden, sa den tredje Medlemmen. Och nu måste vi rätta oss efter det de kallar - Internet.
Generaldirektören gapade. Under ett kort ögonblick var han beredd att medge sitt misstag, lämna golfklubborna och lägga ner det som börjat växa upp där han sått de fina fröna till det statliga Företaget. Det statliga Företaget hade inte blivit det han hade tänkt sig. Men Bilhandlaren var snabb med att avbryta Generaldirektören i dennes dunkla funderingar:
- Men det finns en fantastisk, och mycket enkel – ja, nära exceptionellt briljant - lösning på problemet, sa Bilhandlaren. Eller, rättare sagt – det finns två viktiga åtgärder som vi nu måste vidta för att hålla Det Statliga Verkets skrov flytande. Alla följde nu uppmärksamt Bilhandlaren med blicken, medan han tog ett stadigt grepp om puttern och fortsatte:
- Vi måste dumpa priset. Kunderna ska inte behöva betala så mycket för sina tjänster.
- Då blir tevekunderna glada, inflikade Tevekändisen.
- Och för att lösa det tekniska problemet, fortsatte Bilhandlaren, ber vi naturligtvis Staten om lite mer pengar och börjar om med vårt projekt. Från början.
Bilhandlaren puttade och hans golfboll rullade ner i hålet, åtföljd av ett segervisst läte. Generaldirektören kunde inte tro sina öron. Han var rörd över den otroliga kreativitet som Bilhandlaren uppvisat. Sällskapet samlade ihop alla sina golfklubbor och bagar och gick vidare till nästa hål.