lördag, juli 29, 2006

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 4:3

DEL 4:3

När vi senast lämnade Det Statliga Verket satt Generaldirektören, Bilhandlaren, Konsulten, Tevekändisen och de tre Medlemmarna och diskuterade det nya stora hotet som målades upp på den stora tavlan i Det Statliga Verkets finaste sammanträdesrum. Det stora hotet utgjordes av rykten om en förestående invasion... Inkräktarna hotade Det Statliga Verkets ställning som ensam härskare på Marknaden och det ryktades om att de uppfunnit flera färger än Det Statliga Verket lyckats experimentera fram. Så nu stod det klart att Det Statliga Verkets glada dagar var över. Det Statliga Verket skulle tvingas hitta på nya sätt att värja sig mot sina ondskefulla fiender, som i samlad trupp tågade i den internationella konkurrensen mot Utlänningarna.


- Direktören, tryckte Bilhandlaren på, det är viktigt att vi nu räddar Det Statliga Verket i sin helhet. Vi gör en fin katalog över Det Statliga Verkets produkter, både Det Statliga Verkets Statliga verksamhet och Det Statliga Verkets Affärsverksamhet. Konkurrenterna kommer att kunna titta i katalogen, men de kommer aldrig att ha råd att köpa dem!
- Det kan tänkas att våra färger kan bli ännu finare om vi får en möjlighet att fortsätta... sa Tevekändisen med sin aldrig sinande optimism.
- Om ni säger det, så... gav Generaldirektören slutligen upp.
- Men färgerna då, frågade han därefter i orolig ton. Hur ska vi göra med dem? Jag tyckte att ni sa att de inte längre duger...
- Ja, just det. Nu måste vi även hitta ett sätt att ta fram flera färger och nyanser... Bilhandlaren och de tre Medlemmarna smackade belåtet, eftersom de redan hade en plan.
- Det betyder att vi behöver ett stort projekt som ska utreda behovet och sedan ta fram flera egna nya färger, sa Bilhandlaren högt.
- Vi måste be Staten att betala för det här projektet, för det kommer att bli dyrt, tillade han högtidligt. Vi behöver anställa flera tjänstemän på Verkstan, tjänstemän som kan Teknik.
- På så sätt kommer vi att kunna trycka upp alltsammans här på Det Statliga Verkets vindskontor, sa den ene av de tre Medlemmarna.
- I flera nya färger, givetvis, sa den andre Medlemmen. Som blir våra egna nyanser. Vi kanske till och med kan ta patent på dem, tillade han drömmande.
- Vi låser in alltsammans. Vi ska se till att ingen kommer åt våra fina instrument, kalkyler, datorer, prognoser, papper eller våra nya färger..., sa den tredje Medlemmen.
- Som vi ska ta fram i det nya projektet, som vi kan döpa till... Framtidsprojektet! fyllde Tevekändisen i med en magisk efterklang i rösten.
Den tredje Medlemmen vände sig i lite slug manér mot församlingen och sa, då han plötsligt kommit på en enastående idé:
- Jag vet vad vi kan göra dessutom. Vi kan använda oss av Rationaliseringsprojektet, som redan pågått i flera år.
- De första resultaten är mycket lovande, log den andra Medlemmen hängivet.
- Det är strålande, utbrast Generaldirektören och kände att en sten lättat från hans hjärta.
- Låt projektet heta Rationaliserings- och Framtidsprojektet! sa Generaldirektören segervisst.
Den lilla samlingen applåderade. Alla var de nära glädjetårar när de genom sitt enastående teamwork tillsammans kläckt denna exceptionellt enastående idé, som Generaldirektören genast krönt med ett så lämpligt och ärofyllt namn. En kamratlig gemenskap omslöt rummet med Generaldirektören, Bilhandlaren, Konsulten, Tevekändisen och de tre Medlemmarna, som nu skakade hand med rörda miner. De hade alla givit sitt bidrag till räddningen. De hade gemensamt sått ett frö till det magnifika Rationaliserings- och Framtidsprojektet. Och de hade räddat Det Statliga Verket från dess undergång.