lördag, juli 29, 2006

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 4:1

DEL 4:1

Som sagt hade det hela säkert förflutit väl under tidens gilla gång, om det inte hade varit så att Marknaden helt plötsligt förändrades. Inkräktarna var plötsligt där. De farliga konkurrenterna stod inför dörren och knackade hotfullt på. Och givetvis var Det Statliga Verkets ledning nu mycket bekymrad över utvecklingen. Hur skulle det gå för Det Statliga Verkets Affärsverksamhet om det utsattes för konkurrens?...

Generaldirektören, Bilhandlaren, Tevekändisen och Konsulten vittrade den förestående invasionen. De satt där i den lilla småstaden och anade oråd. Det var dags för ett krismöte.
- Vi måste försvara våra ställningar. Vi måste se till att ingen kommer åt instrumenten nu. För då kan det vara klippt, sa Bilhandlaren.
- Då kommer vår Affärsverksamhet att gå i graven, tillade Konsulten.
- Men våra färger är ju faktiskt riktigt fina, sa Tevekändisen belåtet. Och de på teve efterfrågar nu ännu fler färger.
- Vi har väl tillräckligt många färger, så många som ingen annan kan producera? frågade Generaldirektören irriterat och vände sig nu mot Konsulten.
Både Bilhandlaren och Konsulten skruvade på sig och det var tydligt att svaret skulle smärta Generaldirektörens öra. Den bistra sanningen var den att både resurserna och idéerna sinade i Det Statliga Verkets Verkstad.
Konsulten harklade sig slutligen och sa med viss tveksamhet i rösten:
- Dessvärre är det nog så att konkurrenterna har flera färger...
Konsultens ord föll som en dödsdom. Färgen i Generaldirektörens ansikte steg och antog nu en ditintills helt okänd nyans, som Konsulten genast tänkte att han måste lägga på minnet, med tanke på färgens osedvanliga särart och det intressanta tillstånd som frammanat denna ovanliga nyans i Generaldirektörens ansikte. Den purpurfärgade Generaldirektören sa andlöst:
- Tillkalla Medlemmarna, nu, genast, sa han lidelsefullt, som om han led av tusen okända plågor.