torsdag, juli 27, 2006

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 3:3

Nu närmar vi oss slutet av själva introduktionen till Det Statliga Verkets organisation och struktur, med många underavdelningar som magiskt duplicerade sig vid varje omorganisation. Vi har även gått igenom cheferna med deras säregna karaktärsdrag, som stöpta för att passa Det Statliga Verkets specifika natur. Det Statliga Verket reste sig nu ståtligt i den lilla småstaden och det såg ut att kunna stå emot vilka vindar – ja, rentav stormar - som helst... Och Affärsverksamheten - som ännu inte riktigt var vinstdrivande – såg ut att gå med vinst. I alla fall på Det Statliga Verkets gråfärgade papper.

Det var för övrigt på Affärsverksamheten jag själv arbetade, i alla fall trodde jag det. Men, som ni ser var det sannerligen inte lätt att veta! Det Statliga Verkets vindskontor med fina panoramafönster rymde - utöver den Statliga verksamhetens Verkstad som tjänstemännen var trogna i själ och hjärta - även den nya Affärsverksamheten. Tillsammans delade de tak. Och även sängar. Denna senare, lite lustiga, omständighet kom sig av att Det Statliga Verket hade sovrum som de trötta tjänstemännen kunde vila i när de arbetade nattetid. För instrumenten, ur vilka Det Statliga Verket drog ut intressanta data och kalkylerade och räknade på sina datorer, jobbade dygnet runt, för att i ur och skur kunna spotta ut de viktiga prognoserna. Den Statliga verksamheten och Affärsverksamheten trivdes tillsammans där de låg inkvarterade under instrumentplattformens gemensamma tak, insvepta i ett gemensamt sängtäcke i den äktenskapliga bädden. Det ökade gemenskapen. Den Statliga verksamheten, som hade papper i tre olika färger och storlekar, kunde generöst bjuda Affärsverksamheten på både papper och de värdefulla prognoserna som trycktes på pappret.

Och det hela hade säkert förflutit väl under tidens gilla gång, om det inte hade varit så att Marknaden helt plötsligt förändrades. Inkräktarna var plötsligt där. De farliga konkurrenterna stod inför dörren och knackade hotfullt på...