lördag, juli 29, 2006

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 6:3

DEL 6:3

Och så rullade livet på under Det Statliga Verkets väl skyddade tak...
Golfklubbens protokoll vittnade, om inget annat, om att Golfklubbens medlemmar ständigt sänkte sitt handikapp. Men man passade även på att skryta om Det Statliga Verkets framgångar på Marknaden. Men det mest intressanta, det var Det Statliga Verkets förhållande till tekniken - denna ödesdigra parameter som alltid tycktes fallera och ställa till med huvudbry.

Den tredje medlemmens Veckobrev bar alltid med sig nya spännande nyheter om det som försiggick i Det Statliga Verkets olika verkstäder, instrumentens och kalkylernas underhållsstatus, den blomstrande Marknaden, de fina växterna vi odlat, de rika skördar vi hade skördat och - framför allt - protokollen från Golfklubbens sammanträden.
Den tredje Medlemmens veckobrev rasslade numera in via teknikens nya under kallat Internet – som sakta börjat inta Det Statliga Verkets annars ogenomträngliga byggnad. Internet – som flera år tidigare hade lagt hela världen under sina fötter - hade slutligen, med det nya millenniet liksom en ny stundande era för Det Statliga Verket, äntligen börjat erövra de ointagliga korridorerna av Det Statliga Verket och dess djungellika tekniksystem.
Men Det Statliga Verkets tekniksystem var dessvärre inte riktigt anpassat till Internet. Det Statliga Verkets tekniksystem var ett virrvarr av trådar, sladdar och kablar som löpte tvärs över, mellan, runtom, under och rakt igenom den sladdknut som höll på att bildas. Knuten blev större och större. Det trasslade och vasslade i instrumenten och kalkylerna, prasslade i pappret som fastande lite överallt och prognoserna maskade.
Proceduren upprepades varje dag. Den gamla teknikassistenten suckade, gick fram till den stora röda knappen, tryckte, väntade och tryckte därefter återigen på startknappen. Datorn gäspade, tog därefter en stadig ton och började brumma, med de mindre sidoapparaterna spinnande till samma vers. Maskineriet startade långsamt, kugghjulen rörde på sig och vips – trillade en prognos på färgglada papper ut igen.