lördag, juli 29, 2006

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 5:5

DEL 5:5

Orosmolnen hopade sig över den lilla småstadens Golfklubb. Konsulten hade förrått dem och anslutit till den andra sidan – de farliga konkurrenterna från väst. Och marknaden hade visat sig vara lynnig och oförutsägbar. Ur dess okända vatten hade en ny skapelse - kallad Internet – rest sig helt oväntat. Därför hade Golfklubben genast kallat till ett sammanträde på den lilla småstadens golfbana. Bilhandlaren hade snabbt kommit med en lysande idé. Det Statliga Verket skulle dumpa sina priser! Och alla var nöjda, utom Generaldirektören.

Framme vid nästa Tee sänkte sig plötsligt en dimma och grumlade Generaldirektörens humör och sikt mot banan, då han gjorde ett utslag med drivern rakt in i ruffen.
- Vänta nu, sa han. Er lösning är helt i strid med de vindar som jag har seglat med under min karriär, samma vindar som hyllar Marknaden och vindarna som bär Sverige mot framgång i den internationella konkurrensen mot Utlänningarna. Han fortsatte därpå mer oroligt:
- Det är de vindar jag flugit med sedan ungdomen. Det är det enda sättet jag kan flyga på... Det strider mot Marknadens rena spelregler, sa Generaldirektören oroligt och samtidigt med fast övertygelse. Han tog fram ytterligare en boll, siktade med drivern och slog ut den nya golfbollen, som landade fint mitt på golfbanans gröna Fairway.
- Om vi inte gör det här nu, sa Bilhandlaren, nu med lite kraftigare stämma, så kommer konkurrenten från Väst att erövra Marknaden och Konsulten, som så fult och trolöst förrått oss alla... – han gled med blicken över hela församlingen – kommer att krossa oss och Det Statliga Verket.
Bilhandlaren slungade ilsket iväg sin golfboll, som landade precis framför Generaldirektörens.
- Men ansvaret då, frågade Generaldirektören. Hur ska vi göra med ansvaret nu när Konsulten är borta?
Bilhandlaren vände sig från Fairway och sa i låg och förtroendeingivande röst:
- Ansvaret behöver vi inte bry oss om längre. Nu när Konsulten är borta kan vi flytta ner ansvaret till Medlemmarnas Underordnades Underordnade. Det blir någon av de lägre Cheferna som får ta ansvaret. Det blir en bra lösning.
- Vi startar ett nytt teknikprojekt, ett teknikorienterat Rationaliserings- och Framtidsprojekt, sa den förste Medlemmen och slog ut sin boll, som la sig strax bakom de två första bollarna.
- Och får en stark budget, sa den andra Medlemmen. Teknik är viktigt, tycker Staten. Staten kommer att gilla idén och ge oss stora anslag...
- Så att vi kan hävda oss i den internationella konkurrensen mot Utlänningarna, sa slutligen den tredje Medlemmen.
Den andra och tredje medlemmens golfbollar slungades, även de, ut i turordning i ståtliga parabelrörelser, och landade på banan några meter bakom Generaldirektörens, Bilhandlarens och den förste Medlemmens golfbollar.
- Tevekunderna blir nog, som sagt, bara glada över de låga priserna. Och projektet kan heta... Tevekändisen lyste upp som en stjärna på teves stjärnhimmel. Teknik-, Rationaliserings-, och...
Tevekändisen slog nu ut sin golfboll mycket högt mot golfhimlens stjärnbilder och förbi de övriga golfbollarna.
- Teknik-, Rationaliserings- och Framtidsprojektet! utropade Generaldirektören med full entusiasm och klappade med händerna. Och Bilhandlaren, Tevekändisen och de tre Medlemmarna jublade över sin Generaldirektör och detta underbara teamwork som föranlett en sådan intelligent diskussion och som slutligen utmynnat i en genialisk plan. Innovationen tycktes sprudla på golfbanan, liksom i Det Statliga Verkets korridorer. Alla golfbollarna låg prydligt på Fairway. Spelet skulle fortsätta.
Framför allt - Det Statliga Verket skulle få mer pengar av Staten.