lördag, juli 29, 2006

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 6:4

DEL 6:4

Tekniken – denna oberäkneliga faktor - tycktes aldrig sluta ställa till med problem för Det Statliga Verket. Tekniken hade visat sig vara av synnerligen opålitlig natur, då den helt plötsligt ur cyberrymden skakat fram det mystiska Internet – en skapelse som inte kunde tolkas av Det Statliga Verkets gamla tekniksystem.
Dessutom såg det riktigt ödesdigert ut, då Det Statliga Verket bevisligen misslyckats med att tjäna samhället med den enklaste service som ingick i dess statliga uppdrag, för att inte nämna de dyra produkter Det Statliga Verket tog betalt för av sina försvarslösa Kunder. Nu krävdes därför att Generaldirektören, Bilhandlaren och de tre Medlemmarna slog ihop sina kloka huvuden och kom upp med en ovanligt kreativ åtgärd. Och det skulle visa sig att det även denna gång resulterade i ett statligt bidrag till Det Statliga Verkets aldrig sinande kassa.

Men så kom sommaren. Det var sommaren 1998 som Det Stora Verket skakades i grunden, från djupet av dess djupaste grundvalar upp till taket och panoramafönstren på Det Statliga Verkets vindskontor. Skalvet spred sig vidare upp mot taket där de, numera inlåsta, instrumenten skakade och vibrerade.
Det Statliga Verket hade misslyckats med sina prognoser! De Kunder Det Statliga Verket lyckats värva var sura, Marknaden morrade missnöjt, allmänheten var förbannad och tjänstemännen rev sitt hår. Argast var nog bönderna.
Kaos rådde på Det Statliga Verket. Det gick nu så dåligt för Generaldirektören på golfbanan att han var tvungen att höja sitt handikapp.
Men, Golfklubben beslutade sig för att hålla ännu ett kreativt sammanträde, som liksom vanligt resulterade i några nya idéer. När Generaldirektören gick från golfbanan denna dag hade han återställt sitt ursprungliga handikapp. Han var nöjd och belåten, där han gick med sin golfbag. För ännu en idé, strålande likt solens gula strålar, hade träffat den lilla församlingen kallad Golfklubben med en ren och gnistrande insikt.
Självklart, vi måste satsa mer pengar på att utveckla Produktionen. Vi måste satsa ännu mer pengar på Teknik-, Rationaliserings- och Framtidsprojektet, tänkte Generaldirektören helt upprymd efter det framgångsrika mötet på Golfbanan. De skulle få mer pengar av Staten. Och det nya projektet skulle heta Produktions-, Teknik-, Rationaliserings- och Framtidsprojektet.
Och så blev det också. Pengarna kom och Det Statliga Verkets prognoser blev lika bra som de varit tidigare. Generaldirektören kunde lugnt putta ner nästa Par på den lilla småstadens golfbana.