onsdag, februari 21, 2007

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 12:10



DEL 12:10

Eftersom Bolagen som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarna gett mig i uppdrag att testa en ny teknik, som alldeles uppenbart kunde överglänsa Godzillas avkomma som tenderade att både spotta ut och kräkas upp de data som Det Statliga Verket matade henne med, stod jag nu inför ett dilemma. Det Statliga Verket sjöng på sista versen, det var alldeles uppenbart. Låten var föråldrad och gick dessvärre i en enda tonart, då ackordvariationen var synnerligen begränsad. Det Statliga Verket hade inte ens tänkt på att man kunde lägga in en enkel tonartshöjning, en uppgradering mot slutet, så att säga... Som ni säkert förstår var refrängen en aningens tjatig. Vissa kunder på Marknaden tyckte att texten rentav var fjantig, andra hävdade att den var tidvis obegriplig. Refrängens innehåll kunde inte ens helt tolkas av de äldsta tjänstemännen eller uppskattats av den yngre publiken som ibland via Internet lyssnade på Det Statliga Verkets melodi. Texten var dessutom illa trimmad med dess enkla melodi, sången precis lagom falsk för att framkalla illamående för känsliga öron. Det var svårt att inte känna sympati med Det Statliga Verket, för dess bidrag var lite pinsamt. Därför var det alldeles uppenbart att även Det Statliga Verket skulle inse att vi behövde förnyelse i vår bransch.
Jag hade därför för avsikt att snarast boka in ett besök hos Det Statliga Verket, diskutera projektet och föreslå olika samarbetsformer. Trots allt rörde det sig om Forskning och Utveckling och jag tänkte att det även borde ligga i Det Statliga Verkets intresse att Sverige tog några kliv framåt och förberedde ställningarna inför Euro Vision Contest, oavsett vilket bidrag som skulle representera Sverige. Och Staten hade nu gått ut på bred front och kampanjat för den Gröna revolutionen. Vi stod alla på samma sida, så att säga. Så resonerade jag och de entusiastiska representanterna på Bolagen som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarna.

Under tiden hade Clownen och Den Elake Konsulten inte heller låtit förspilla någon tid. Tvärtom hade en osedvanlig aktivitet av kommunikativ natur försiggått mellan Det Statliga Verket och Det Statliga Verket som skulle främja Tillväxten. Och man siktade nu på att förädla kommunikationskanalerna och administrationsprocessen ytterligare.
Hemligstämplad dokumentation hade delgivits Det Statliga Verket genom en viktig försändelse från Det Statliga Verket som skulle främja Tillväxten. Bland annat hade man upprättat kopior av vissa ansökningshandlingar och idéskisser som gjorts av Entreprenörer. Clownen hade lagt särskild tonvikt vid en mapp som innehållit en beskrivning av ett gröngyllene färgprov, som enligt Den Elake Konsulten snart skulle nå marknaden. Clownen satt därför och studerade dess innehåll med största intresse. Och färgprovet Clownen studerade var signerat – av Relevant.

Etiketter: