torsdag, december 21, 2006

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 12:3



DEL 12:3

Vi har nu berört några av de verksamheter som bedrevs vid De Statliga Verken och som etablerats under flera decennier av sydostvindarnas enhälliga välde. Det fanns en mångfald och – trots sydostvindarnas tröga natur som generellt motverkade nyskapande och förändring - måste medges att det även förekom inslag av viss uppfinningsrikedom. Ett sådant prov på fantasieggande uppfinningar som implementerats i De Statliga Verkens byråkrati var väl genomtänkta studier av hur medborgarna, genom spelande på fritiden, skulle bidra till Statens kassa. Detta gav så att säga dubbla vinster. En del av det nöje som spelandet skänkte åkte automatiskt tillbaka till Staten, som givetvis upprättat särskilt verk som kunde ansvara för spelrelaterade aktiviteter. För att försäkra sig om att allting skulle gå helt korrekt till – och enligt sydostvindens spelregler – hade en ny lag instiftats för att Det Statliga Verket som skulle främja Spelglädje ostört skulle kunna utöva sin verksamhet, utan inblandning från konkurrenter från väst eller enstaka Entreprenörer som kunde få för sig att konkurrera med Det Statliga Verket som skulle främja Spelglädje.
Hjärnan bakom denna idé, liksom några andra viktiga idéer, var den avhoppade Gymnasieeleven, som numera var en av Den Högsta Klubbens viktigaste Medlemmar. Och vid
sidan om Det Statliga Verket som skulle främja Spelglädje hade den förre detta Gymnasieeleven en än viktigare uppgift – nämligen vid Det Statliga Verket som tog hand om Arbetsmarknaden, som hade till uppgift att trolla med Statens arbetsmarknadssiffror. Det Statliga Verket som tog hand om Arbetsmarknaden – där den avhoppade Gymnasieeleven för övrigt hade varit direktör – hade utvecklat en sådan yrkesskicklighet i trollande med siffror att man nu kunde demonstrera sina framgångar för Statens alla medborgare.

Den ena kvinnan som ingick i Statens Högsta Klubb, som tagit för vana att gömma chokladkakor, tände nu ytterligare en cigarett och blåste ut ett moln av rök alldeles intill den förskräckte avhoppade Gymnasieeleven, som ju alltid förespråkat renlevnad.
Den andra kvinnliga medlemmen, även kallad Professorskan - relativt nytillsatt och ännu ovan vid att representera Staten men som numera var en av Medlemmarna i Statens Högsta Klubb - gick med bestämda steg mot Det Statliga Verkets entré. Och hon hade nog klivit innanför dess små dörrar om inte den avhoppade Gymnasieeleven stoppat henne.
- Psssssch, den röda mattan först..., sa den avhoppade Gymnasieeleven till Professorskan. Det är så det går till numera. Vi Medlemmar av Den Högsta Klubben har en mycket hög ställning...
Ur Det Statliga Verkets dunkla inre dök plötsligt en röd matta upp och rullades högtidligt ut så att tre av Statens Högsta Medlemmar kunde kliva in över Det Statliga Verkets tröskel.
Där inne väntade Bilhandlaren med de trogna Medlemmarna av Golfklubben, uppradade längs med den röda mattans kanter, och applåderade.
- Kära aktningsvärda medlemmar av Statens Högsta Klubb, sa Bilhandlaren i sin allra högsta stämma. Vi kan inte nog beskriva den ära och tacksamhet vi känner nu, vid detta celebra besök Statens Högsta Klubb skänkt idag när denna lyckliga sammankomst realiserats. Låt mig välkomna er in i Det Statliga Verkets varma och trygga atmosfär. Och låt Golfklubbens Medlemmar demonstrera Det Statliga Verkets verksamhet som blomstrar allt mer dag för dag och tjänar Statens intressen.
Den avhoppade Gymnasieeleven sträckte stolt på sig. Han älskade att figurera i denna typ av sammanhang då komplimangerna haglade över Statens verk och hans egen person.
- Kära kamrater vid Det Statliga Verket, tog den avhoppade Gymnasieeleven vid. Staten har följt ert arbete och Staten vet att alla medel som skänkts till Det Statliga Verkets kassa varit välinvesterade pengar, som burit frukt. Jag vill även passa på att tacka för den fina gesten att inte störa Generaldirektören i hans dagliga utövande av sina hobbyverksamheter och som – att döma av hans frånvaro – inte kunnat närvara vid dagens sammankomst. Men låt oss genast skrida till verket.
Golfklubbens medlemmar stod och lyssnade förstummat till den aktade medlemmen av Statens Högsta Klubb. Deras hjärtan slog nu extra snabbt när de insåg hur nära toppen Det Statliga Verket nu befann sig. Det Statliga Verket seglade in som segrare, inte bara i Euro Vision Contest, utan den interna sympatiska tävling som ägde rum de statliga verken emellan. Precis som den oförargliga barnsliga konkurrens och kärlek som brukar yttras syskon emellan.
- Precis som ni blivit varslade i förväg, har Statens Högsta Klubb några viktiga och positiva nyheter för Det Statliga Verkets räkning, fortsatte den avhoppade Gymnasieeleven. Den första glada nyheten – en i raden av de många positiva nyheter Statens Högsta Klubb idag bär med sig till Det Statliga Verket - är den nya satsningen på Gröna experiment. Vi bäddar för en Grön era och skänker ett helt forskningsinstitut som nu ska införlivas i Det Statliga Verket. Det Statliga Verkets nya Gröna Forskningsavdelning kommer att övervakas av två kvinnor - vår nya medlem i Statens Högsta Klubb, Professorskan, och en av de äldsta medlemmarna av Statens Högsta Klubb, Chokladäterskan.