måndag, december 18, 2006

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 12:1



DEL 12:1

Två av Statens Högsta Medlemmar klev ur sitt tjusiga ekipage, utsmyckat med Statens sydostemblem som var tänkt att likna en ros, och äntrade Det Statliga Verkets heliga mark. Den tredje av Statens Högsta Medlemmar ramlade strax därefter ut från det stolta fordonet och ner på Det Statliga Verkets trappa vid det Statliga Verkets oansenliga entré, som även den var färgad i omväxlande orange och gult. Hon reste sig snabbt och stoppade ner fickpluntan – som hållit humöret på topp under den några timmar långa resan - i kavajfickan, fimpade snabbt sin halvrökta cigarett, liksom gömde en färgglad chokladkaka under blusen.
Den första, och för närvarande enda manliga medlemmen i församlingen, ryste till av obehag. Han var nämligen en trogen nykterist och renlevnadsmänniska. Därför ägnade han en stor del av sin tid åt att utrota samhällets nästen för fritidsaktiviteter, alkoholhaltiga som fysiska, som inte låg i linje med hans uppfattning om utveckling och rekreation. Och apropå utveckling, tillämpade den manlige representanten av de tre av Statens Högst aktade Medlemmar en säregen ideologi, helt i samklang med den traditionella sydostliga synen, att bristfällig utbildning och språkkunskaper inte utgjorde några som helst hinder för att göra karriär i sydostvindar och att en fånig gymnasieutbildning som inte avslutats inte hindrade att man kunde få en plats bland de lyckliga medlemmarna av Statens Högsta Klubb. Därför hade den manlige representanten av de tre av Statens Högst aktade Medlemmar beslutat att inte förslösa onödig tid i skolbänken, utan istället hoppa av gymnasiet och skippa undervisning i det engelska språket.
Grundkunskaper i engelska och formaliteter som fullbordad gymnasieexamen var nämligen inga krav för att platsa i Statens Högsta Klubb. Med en lång trogen tjänst inom partiet som en gång i tidernas begynnelse frälsat Staten från de ondskefulla Företagarna, satt den avhoppade gymnasieeleven nu på en av landets allra finaste poster i Statens tempel. Nu kunde den avhoppade Gymnasieeleven ägna sig åt att bevara den fridfulla företagarfientliga atmosfär som sydostvindarna etablerat efter flera decennier av ihärdig snålblåst. Han hade vigt sitt liv åt att studera de mekanismer som styrde arbetsmarknaden och De Statliga Verkens magnifika insatser för att trolla med dess siffror.