fredag, november 10, 2006

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 11:3



DEL 11:3

Om Godzilla och hennes avkomma... Det Statliga Verkets tekniska färdigheter var inte bara ett intressant fenomen i sig, värt att studera både av naturvetare och samhällsvetare. Det Statliga Verkets tekniska system – även kallat Godzilla - var ett unikt väsen som kan liknas vid muterade organismer som med tiden förvandlats till farliga odjur. I dess sladdar och blodomlopp rörde sig farliga kemikalier av explosiv karaktär, det ångade ur de burkar och terminaler som sladdarna utmynnade i, proppar kunde okontrollerat bildas i Det Statliga Verkets åderförkalkade sladdknutar och orsaka hjärtstillestånd. Det Statliga Verkets system var ett opålitligt väsen som släppte fram information ryckvis, med perioder av stillestånd.
Och det kanske farligaste med Det Statliga Verkets system – vår Godzilla – var att hon hade
stor makt ute i samhället och över de andra Statliga Verken. Flera av de andra Statliga Verken hade, även de, utrustats med Godzillaliknande system eftersom Det Statliga Verket fått i uppdrag att utveckla tekniska system åt sina syskonverk. Ja, det hade till och med gått så långt under Det Statliga Verkets envälde på marknaden, att en del Kunder blivit beroende av det Statliga Verket och dess tekniska system...

Men, trots – och kanske just tack vare – Det Statliga Verkets obegränsade inflytande över Kunderna på Marknaden, en lösning, ett sätt att närma sig Markandens Kunder som ditintills helt varit utelämnade åt Det Statliga Verkets nåd. Jag tänkte att man till och med skulle kunna slå två flugor i en smäll. Det första var att slå på de tentakler som Det Statliga Verkets korridorer riktat mot landets alla andra verk och Bolag som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarna, för att lossa det grepp som hotade att kväva Bolagen som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarnas tekniska system. Det andra var att helt enkelt demonstrera och jämföra Det Statliga Verkets färgprover med mina egna. Med andra ord en deltävling som skulle kora det svenska bidraget till Euro Vision Contest.
Det slumpade sig så fint att det fanns ett forskningsprogram inom området Konstgjorda Solstrålar, som mycket fint motsvarade de färger jag hade att erbjuda. Det hela hade haft sin upprinnelse i att Bolagen som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarna insett behovet att utveckla nya färger, eftersom de på grund av fel färgval i sina indata börjat sacka efter i den internationella konkurrensen mot Utlänningarna. Strålande tänkte jag, det här är precis vad Sverige behöver. Nya färger, givetvis. Just de färger jag kan leverera till Bolagen som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarna. Och det kommer att leda till att Sverige kommer att vinna både Euro Vision Contest och andra tävlingar som pågår i Europa – de som hade att göra med de dyrbara Konstgjorda Solstrålarna. Och det var just det som var drivkraften att vinna den ganska nischade tävlingen Euro Vision Contest. Det var vetskapen om att det kunde ge Sverige många segrar på den europeiska scenen och så småningom kanske även i världen. Och vi skulle dessutom få en ny Grön värld.