måndag, oktober 23, 2006

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 10:6



DEL 10:6
Men, nu över till den allra viktigaste biten i Statens välorganiserade exportpussel, nämligen – De Statliga Verken!
Eftersom Staten trodde att De Statliga Verken var Företag, skulle De Statliga Verken givetvis också med på tåget. Ja, till och med sitta i första vagnen och så småningom bli loket som drog hela exporttåget som skulle slingra sig genom Öststatens bördiga marker, där nya växter snart skulle poppa upp och skörden, via De Statliga Verken, strömma in till Statens kassa. Och den svenska fruktkakan skulle bli både saftig och växa sig allt större. Men för att kamouflera De Statliga Verkens fantastiska potential och inre väsen, som hotade att slå hela världen med häpnad, hade Staten kommit på en lysande idé. Varje Statligt Verk skulle utrustas med ett listigt kamouflage, nämligen ett eget litet Bolag. Återigen den Trojanska hästen, fast i ny hänförande tappning – de Statliga Bolagen som doppade i kamouflagefärger i all hemlighet opererade i Öststaterna!
Så gott folk, detta var upprinnelsen till att jag så småningom återsåg mina kära vänner från Det Statliga Verket som tog hand om de fyratusen Vägarna. De hade nämligen också kommit till Den Korrumperade Öststaten för att skörda sina frukter. Eller rättare sagt – ge bort sina frukter. För Det Statliga Verket som tog hand om de fyratusen Vägarna hade ännu inte lyckats få klarhet i skillnaden mellan kostnader och intäkter. Och medan man brottades med att äntligen få rätsida på detta lilla problem bokförde man, av gammal vana, kostnader som intäkter. Det Statliga Verket som tog hand om de fyratusen Vägarna var i alla fall utrustat med en fulländad täckmantel, ett tjusigt och slagkraftigt engelskt namn, här fritt översatt till Det Statliga Verket som tog hand om de fyratusen Vägarnas Utländska Bolag.
Överhuvudtaget skulle alla mina kontakter med de Statliga Verken visa sig bjuda på många intressanta och oförglömliga upplevelser, liksom en lärorik bekantskap med den svenska Statens fan(t)a(s)tiska väsen.