måndag, september 18, 2006



DEL 9:8

SEGER! Ny regering, nya tider och dags att förverkliga nya idéer

Men hur ska det gå för Det Statliga Verket? Återstår att se...
Följ den spännande berättelsen om Det Statliga Verkets historia och uppföljning av Det Statliga Verkets anpassning till de nya villkoren.

Men, först en tillbakablick på vad som egentligen försiggått på Det Statliga Verket under de senaste åren...
Senast lämnade vi det Det Statliga Verket och Golfklubben mitt i ett pågående
möte i Det Statliga Verkets finaste sammanträdesrum, när Medlemmarna beslutat att tillsätta en ny Medlem av Golfklubben, nämligen - den Kvinnliga Medlemmen. Den Kvinnliga Medlemmen skulle bidra till att upprätthålla en bra täckmantel så att Golfklubben ostört skulle kunna gå sina rundor på golfbanan, utan att ens behöva redovisa protokollen från Golfklubbens täta sammanträden.

Dörren öppnades lugnt och stillsamt och in genom den stora dörren till Det Statliga Verkets finaste konferensrum klev en kvinna.
- Får jag presentera den första Kvinnliga Medlemmen av det Statliga Verket! utbrast Bilhandlaren stort.
Den Kvinnliga Medlemmen gick fram till var och en av de förvånade – och fascinerade - Medlemmarna och skakade hand. Medlemmarna var fascinerade intill häpnad då de sakta genomskådade Bilhandlarens snilledrag... De behövde en kvinna som täckmantel! Nu skulle allting ordna sig, oavsett vad framtiden bar med sig. Frågan om ansvaret var inte bara löst genom den enkla och genialiska draget att lägga ansvaret på undercheferna. Frågan om ansvaret hade nu dessutom fått en back-up lösning.
Medlemmarna bestod nu av de två gamla Medlemmarna, Chefen med seglarskorna och klädd enligt snobb-på-fritiden koncept, den förre-detta-chefen för Verkstan vid Det Statliga Verkets Affärsverksamhet som tog hand om flygplanen och den Kvinnliga Medlemmen som krönte hela Medlemskåren med sin närvaro.
- Samtidigt som vi välkomnar den första Kvinnliga Medlemmen av det Statliga Verket,
inleder vi även vårt möte, som idag ska handla om strategi på Marknaden liksom intern behovsanalys.
Den första Kvinnliga Medlemmen av det Statliga Verket blinkade förstående och log stort, precis som det förestår den enda Kvinnliga Medlemmen av Det Statliga Verket.
- Det Statliga verket sliter för att hinna ikapp utvecklingen. Vi har höjt teknikernas löner, anlitat Den stora Konsultfirman i grannstaden och begärt ett större Statligt bidrag i år, sa Bilhandlaren och pekade sedan på sin bordsgranne.
- Och chefen för Det Statliga Verkets Statliga Verksamhet kommer givetvis att ordna det. Vi blickar nu mot den upphandling som anordnats av Det Stora Energibolaget. Vi är övertygade om att vi kommer att vinna. Och det ska vi också se till att vi gör! utbrast Bilhandlaren.
Återigen hördes glada visslingar och de fyra Medlemmarna ställde sig nu upp för att ge stående ovationer. Den Kvinnliga medlemmen ställde sig, även hon, upp och applåderade. Och hon kunde nu känna sig som en av Medlemmarna av Det Statliga Verkets ledning.