fredag, november 10, 2006

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 11:4



DEL 11:4
Medan jag satt och drömde om en ny Grön värld och hur jag skulle kunna realisera min vision och ge mitt bidrag till Euro Vision Contest, hade aktiviteten inte heller helt stannat av vid Det Statliga Verket...

I den lilla småstaden satt medlemmarna av Det Statliga Verkets Golfklubb och såg fram emot årets första golfrunda. En av Golfklubbens nya medlemmar – Clownen - var särskilt entusiastisk, då han för första gången skulle få vandra ut i fält, ackompanjerad av Golfklubbens aktningsfulla medlemmar. Golfklubben hade nämligen beslutat att utöka antalet Medlemmar, i första hand för att Golfklubben varit ett sådant trevligt arrangemang för sociala sammankomster i den lilla småstaden, att Golfklubbens ursprungliga medlemmar generöst velat dela med sig av denna ynnest. För, någonstans in i själens djup var Golfklubbens samtliga medlemmar djupt trogna anhängare av sydostvindar, som sades dyrka jämlikhet och sprida jämlikhetens budskap över hela landet.
Men en annan lika viktig anledning och väntad positiv bieffekt av att utöka antalet medlemmar i Golfklubben var att man därmed även skulle sprida riskerna över Det Statliga Verkets organisation, så att dess Ansvar gentemot Staten skulle kunna spädas ut och rinna ut över Det Statliga Verkets olika områden. Så att det till slut skulle bli omöjligt att spåra Ansvaret. Det var samtidigt viktigt att Det Statliga Verket så snabbt som möjligt skulle kunna svara på Statens naturliga behov och eventuella order, som kunde utfärdas i kristid. Det senare var givetvis enbart en försiktighetsåtgärd. För Staten befann sig nu i ett gemytligt vilotillstånd. Det Statliga Verkets skepp guppade lugnt och harmoniskt i den sydostliga vinden, som nu hade blåst milt i många år.
Clownen var en liten vig man med överdimensionerade läppar, glugg mellan framtänderna, klotformade ögon och brett och listigt – för att inte säga elakt - leende. Ur hans klotformade ögons djup lyste alltid en diskret listighet, påfallande lik Den Elake Konsultens sluga blick. Och det var kanske inte så konstigt, för de två – Den Elake Konsulten och Clownen – var inte enbart medlemmar av samma partiklubb, utan bands samman av tredje generationens släktband. Den Elake Konsulten, som var Clownens äldre syssling, hade följt Clownens karriär inom Det Statliga Verket. Och som det tillstår sanna vänner och kära släktingar, som dessutom bands av starka oupplösliga partiband, hade Den Elake Konsulten lagt ett gott ord för Clownens räkning, så att Clownen lätt kunnat avancera inom Det Statliga Verkets hierarki.
Och nu satt Clownen således som en nyfrälst medlem av Golfklubben. Nyfrälst och nyfrälst... Han var ju en ihärdig dyrkare av sydostvindar, en kärlek han odlat sedan tidig ungdom. Hans fasta övertygelse om sydostvindarnas överhet var så stark – ja, till och med starkare - än den lojalitet de övriga, redan sittande, medlemmarna av Golfklubben hyste för de rådande sydostvindarnas makt. Nu var det dock så att Clownen inte var så händig och tränad i den ädla golfsporten. Men, clown som han var, kunde han alltid låtsas att han var lite bättre och genom sina smidiga tricks avleda Golfklubbens uppmärksamhet, då han flitigt – utan att de övriga medlemmarna av Golfklubben gjorde notis – fuskade och droppade nya bollar över den lilla småstadens golfbana. På så sätt kunde Clownen underhålla ett handikapp som var betydligt lägre än det han hade i verkligheten.
Clownen fuskade helt enkelt. Det var så de riktigt ihärdiga dyrkarna av sydostvindar brukade göra. Clownen var synnerligen nöjd med sin nya ställning som medlem i Det Statliga Verkets exklusiva Golfklubb.