torsdag, november 16, 2006

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 11:7



DEL 11:7

Bilhandlaren satt på Generaldirektörens rum under den stora tavlan målad av den store konstnären, och väntade på den förre-detta tredje Medlemmen, sedermera Chefen för Det Statliga Verkets Statliga verksamhet, de två gamla Medlemmarna, Tevekändisen, chefen med seglarskorna och klädd enligt snobb-på-fritiden koncept, den före-detta Flygchefen, Den Kvinnliga Medlemmen och Clownen, som utgjorde Golfklubbens senaste tillskott.
Generaldirektören hade diskret smugit sig ut på den lilla småstadens golfbana. Han ansåg att hans egen närvaro nu, när Bilhandlaren tagit över Det Statliga Verkets roder, var överflödig. Särkilt då Bilhandlaren så skickligt kunde styra Det Statliga Verkets bastanta skepp i de rådande sydostvindarna. Marknadens virvliga och opålitliga strömmar kunde bromsa Det Statliga Verkets seglarfärd framåt och de farliga konkurrenterna, som tydligen var skickliga navigatörer med bättre kunskap om rådande strömmar, kunde dra nytta av Det Statliga Verkets tungrodda skepp och segla om det. Generaldirektören ville helst inte se på när detta utspelades inför hans åsyn. För någonstans innerst inne visste Generaldirektören att idén om att förvandla Det Statliga Verket till Det Statliga Företaget aldrig skulle bli verklighet.
Men Bilhandlaren satt - i sällskap av den före-detta tredje Medlemmen, sedermera Chefen för Det Statliga Verkets Statliga verksamhet, de två gamla Medlemmarna, Tevekändisen, chefen med seglarskorna och klädd enligt snobb-på-fritiden koncept, den före-detta Flygchefen, Den Kvinnliga Medlemmen och Clownen – och smed planer för Det Statliga Verkets fortsatta frammarsch på Marknaden. Och Bilhandlaren hade nu nått ett absolut genombrott. Han hade precis blivit varse om att Staten nu generöst tilldelat Det Statliga Verket ett Bidrag avsett för experimenterande med Gröna färger. Det Statliga Verket var ett av de utvalda verk som stolt kunde påvisa sin betydelse för landets alla skattebetalare och konkurrenter. Det Statliga Verket var framtidens verk - det var ett Grönt verk.