tisdag, december 19, 2006

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 12:2



DEL 12:2

Ekipaget med tre av Statens allra viktigaste Medlemmar - nämligen de som tillhörde den allra Högsta Klubben – hade precis stannat utanför Det Statliga Verket. Ut klev först en kvinna med fickplunta och hemliga chokladkakor och fimpade snabbt sin cigarett. Bakom henne kom den bistre avhoppade gymnasieeleven, som direkt ogillade den förra, eftersom han själv dyrkade renlevnad och sydostliga principer. Ja, han hade delvis format de nya sydostliga principerna, som bland annat innebar att partikamratskap värderades högre än något så oviktigt som avslutade gymnasieutbildningar och språkkunskaper. En annan viktig sydostlig princip, som denne Medlem av Statens Högsta Klubb förespråkat och hjälp till att utforma, var att utarbeta ett nytt program för att manipulera de mekanismer som styrde arbetsmarknaden och De Statliga Verkens magnifika insatser för att trolla med arbetsmarknadens siffror.

Den avhoppade Gymnasieeleven, en av de nyanlända tre av Statens Högsta Medlemmar som nu skulle besöka Det Statliga Verket, insåg att Det Statliga Verket här skulle kunna spela en betydelsefull roll i bevarandet av sydostvindarnas jämna strömmar. Nu skulle Det Statliga Verket förses med en budget för Gröna experiment. Statens Högsta Klubb skulle därmed kunna visa hur man skördade framgång i den Gröna utvecklingen och hur denna snillrika och rättvisa politik alstrade nya Gröna jobb inom Det Statliga Verket och dess syskonverk.
Den avhoppade Gymnasieeleven innehade nämligen en sådan ansvarsfull post som innebar att han skulle räkna på landets ekonomi och trolla med siffror på så sätt att siffrorna visar prov på Statens förträfflighet. Därför krävdes en vid överblick. Inga avslutade gymnasiekurser, men ett nyktert öga som kunde överblicka och kontrollera Företagens förehavanden och de möjligheter som De Statliga Verken bjöd på, i egenskap av attraktiv arbetsgivare som lockade med trygga anställningar i Statens tjänst. Denna helhetsstrategi innefattade att den avhoppade Gymnasieeleven även skulle sörja för landets medborgare och deras förehavanden på fritiden. För att landets alla medborgare inte skulle bli uttråkade av sina arbeten vid statens alla verk, skulle det bjudas på variationsrik fritid. Under denna variationsrika fritid skulle landet medborgare kunna ägna sig åt fysiska aktiviteter - eller att spela.
Det senare var ett synnerligen intressant moment i den avhoppade Gymnasieelevens strategi. Inte nog med att landets alla medborgare skulle kunna spela och på sätt höja spänningen i sin tillvaro – som ju förflöt osedvanligt lugnt runt om vid landets alla statliga verk – medborgarna skulle dessutom bidra till statens kassa. En del av det nöje som spelandet skänkte åkte automatiskt tillbaka till Staten, som givetvis upprättat särskilt verk som kunde ansvara för spelrelaterade aktiviteter. För att försäkra sig om att allting skulle gå helt korrekt till – och enligt sydostvindens spelregler – hade en ny lag instiftats för att Det Statliga Verket som skulle främja Spelglädje ostört skulle kunna utöva sin verksamhet, utan inblandning från konkurrenter från väst eller enstaka Entreprenörer som kunde få för sig att konkurrera med Det Statliga Verket som skulle främja Spelglädje. Ett annat inslag i den avhoppade Gymnasieelevens vision var att uppfostra alla landets medborgare till renlevnadsmänniskor som motionerade regelbundet, dock uteslutande inom de grenar som Staten förespråkade. En del sporter skulle därmed prioriteras, medan andra – de som ansågs vara av mer våldsamt slag - skulle förbjudas. Konsumtion av alkoholhaltiga drycker skulle, om inte förbjudas, så i alla fall motarbetas.
Och den avhoppade Gymnasieeleven var uppriktigt nöjd med de resultat man börjat skönja. Det Statliga Verket som tog hand om Arbetsmarknaden – där den avhoppade Gymnasieeleven för övrigt hade varit direktör – hade utvecklat en sådan yrkesskicklighet i trollande med siffror att man nu kunde demonstrera sina framgångar för Statens alla medborgare. Bäst av allt – och den avhoppade Gymnasieeleven blev alldeles varm i hjärtat vid tanken på sin politiska ådra – drömmen om att bekämpa de orättvisor som utspelats i 50-talets klassamhälle kunde nu för alltid elimineras. Och nu skulle den avhoppade Gymnasieeleven trygga sydostvindens framfart över landet, vars klibbiga avtryck nu höll på att bilda en allt tjockare hinna över Den Högsta Klubben och Statens alla Statliga Verk, som utgjorde den Högsta Klubbens förlängda arm.