torsdag, februari 01, 2007

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 12:7



DEL 12:7

Den förra regeringen hade precis lanserat sin nya Gröna politik, vars primära syfte var att sätta fart på cirkulationen av olika statliga medel, som filtrerades genom de olika Statliga Verken, tills det inte längre gick att känna igen deras härkomst. Dessutom hade filtreringsprocessen många oväntade positiva bieffekter, som exempelvis justeringar och tillkomst av nya diagram och kolumner, ökad papperskonsumtion, förvaltning och förvaring av både administrativt material och trötta tjänstemän vid De Statliga Verken, trollerikonster med arbetsmarknadens siffror etc.
Men, vid sidan om De Statliga Verken, fanns även Statliga Bolag som, även de, var beroende av den nya Gröna politiken. Skillnaden var att de, liksom några andra aktörer inom branschen Konstgjorda Solstrålar, odlade ett genuint intresse för Grön teknik liksom seriösa avsikter att kommersialisera nya Gröna tekniska lösningar. Det sistnämnda var själva anledningen till att jag begav mig till Bolagen som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarna. Bolagen som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarna var i behov av att utveckla nya färger, eftersom de på grund av föråldrade färger och i vissa fall fel färgval i sina indata börjat sacka efter i den internationella konkurrensen mot Utlänningarna. Och färgerna kom givetvis från Det Statliga Verket. Och de levererades givetvis genom en mycket riskabel process som involverade teknikvidundret som var Godzillas genetiska avkomma. Nu var tanken att man för alltid skulle eliminera Godzilla och hennes avkomma och bana väg för den Gröna eran.


Mötet med Bolagen som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarna fortskred väl och vi skakade hand på att projektet skulle bli av. Man beklagade att budgeten var något snålt tilltagen, eftersom Det Statliga Verket redan lagt beslag på större delen av Bolagen som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarnas utvecklingsresurser. Staten, som var majoritetsägare i Bolagen som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarna, hade explicit uttryckt önskemål om att Det Statliga Verket skulle vara dess leverantör. Men, eftersom man efter några decennier av ihärdig och kostsam utveckling av sitt system – som dessvärre var Godzillas avbild i miniformat – brottades med problem av stora dimensioner och ännu inte kunnat skönja synliga resultat av de medel som Det Statliga Verket och lilla Godzilla tycks ha slukat i alla dessa år, ville Bolagen som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarna nu satsa på något nytt, som dessutom tedde sig modernt och kreativt, med helt nya färgkartor.
- Vi behöver färger med högre upplösning och flera nyanser, sa en av representanterna av Bolagen som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarna vid min ankomst. Företagets färger är uppenbarligen bättre än Det Statliga Verkets matta färger, det föreligger ingen som helst tvekan om detta. Det Statliga Verket har dessutom bara kunnat erbjuda den gula, blå, lila och – sedan ett par år tillbaka – även den röda färgen... Och så givetvis även den grå färgen, som tidigare var den enda färg Det Statliga Verket kunde leverera. Nu har dessutom priset på samtliga färger – och den grå färgen i synnerhet – skjutit i höjden. Så det finns många skäl att satsa på detta nya projekt. Faktum är att vi tror att det kommer att leda till att Sverige kanske kommer att vinna både Euro Vision Contest och, framför allt, andra tävlingar som pågår i Europa rörande de dyrbara Konstgjorda Solstrålarna.