torsdag, januari 25, 2007

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 12:5



DEL 12:5

Medan Professorskan och Chokladäterskan gick igenom de planer som skissats för inträdet i den Gröna eran under Statens mantel, tog den avhoppade Gymnasieeleven tillfället i akt att tala med Bilhandlaren och Clownen. Han drog dem åt sidan, medan resten av Golfklubben förstummat och, liksom i ett hypnotiskt tillstånd, lyssnade till Statens Högsta Klubbs olika arrangemang för uppförande av Gröna experiment i symbios med Det Statliga Verket som tog hand om Arbetsmarknadens sifferstatistik. Ingen av dessa Medlemmar av Golfklubben noterade att de tre avlägsnat sig från rummet, för att i enrum diskutera några andra angelägenheter.
Bilhandlaren och Clownen intog snabbt nya positioner på den frånvarande Generaldirektörens tomma rum, i sällskap av en av de aktade medlemmarna av Statens Högsta Klubb - den avhoppade Gymnasieeleven.
- Ja, inledde den avhoppade Gymnasieeleven, sedermera en av Statens Högsta Klubbs mest högaktade medlemmar. Vi har en hel del att diskutera och organisera. Han svepte med blicken över rummet, den stora tavlan målad av den store konstnären, och slutligen Bilhandlaren och Clownen. Det jag ska gå in på nu är information av väldigt hemlig och exklusiv karaktär, den ingår i Statens allra heligaste arbete. Det yttrar sig som så att vi utvecklat kommunikationen mellan de olika statliga verken, för att simulera kompetensutveckling och informationsinsamling, information som vi sedan kan formulera i viktiga rapporter, som i sin tur ligger till grund för vidareutveckling av Statens kommunikationsnätverk och utbyte av sådan information som har betydelse för Staten och dess alla oumbärliga verksamheter.
Under den korta stund av hemlighetsmakeri som utspelades på den frånvarande Generaldirektörens rum, hann den avhoppade Gymnasieeleven delge Bilhandlaren och Clownen riktlinjerna för Statens kommunikationsnätverk och de berörda herrarnas roll i detsamma. Som Bilhandlaren strax skulle varse, hade Clownen redan viss kännedom om denna typ av kommunikation, då en avlägsen släkting till Clownen arbetade vid Det Statliga Verket som skulle främja Tillväxten och nämnda verk innehade viss expertis inom kommunikationsområdet.
När den lilla församlingen bestående av den avhoppade Gymnasieeleven, sedermera en av Statens Högsta Klubbs mest högaktade medlemmar, Bilhandlaren och Clownen kom ut från Generaldirektörens stora rum, hade de redan givit sitt bidrag till Statens kommunikationsnätverk, som var under ständig vidareutveckling. Och en viktig kommunikationslänk hade etablerats – den mellan Det Statliga Verket och Det Statliga Verket som skulle främja Tillväxten.