måndag, februari 05, 2007

Det Statliga Verket och Euro Vision Contest Del 12:8



DEL 12:8

Bolagen som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarna hade i många år pumpat in resurser i Det Statliga Verket, i hopp om att en dag få fram ett tekniskt system som fungerade och bland annat skulle bidra till effektiviseringar och inträde i den Gröna eran. Det Statliga Verket hade erbjudit alla sina fyra färger – den gula, den blå, den lila och numera även den röda färgen (den senare kom egentligen från Det Statliga Verket som tog hand om de fyratusen vägarna, den röda färgens komplicerade resa har beskrivits tidigare.) Därutöver erbjöds även den grå färgen, som i det närmaste liknade antik, och som var Det Statliga Verkets ursprungliga färg. Dessutom hade priset på samtliga färger – och den grå färgen i synnerhet – skjutit i höjden.


- Men, det finns ett litet problem, fortsatte representanten för Bolagen som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarna. Och det är kopplat till lilla Godzilla här, som ibland kan te sig som ett riktigt litet odjur. Han pekade på datorskärmen som uppvisade en viss tröghet i systemet då lilla Godzilla långsamt tryckte fram några siffror på Bolagen som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarnas svarta skärm.
- Lilla Godzilla är en mycket känslig - för att inte säga en primitiv - varelse. För att inte reta hennes humör måste vi gå varsamt fram. Företagets data måste vara anpassat till Godzillas känsliga matsmältningssystem, annars kan hon spotta upp, eller i värsta fall kräkas upp allt innehåll som tidigare matats in. Företaget måste leverera allt i exakt samma format som Det Statliga Verket.
- Det blir inga problem som helst med att ordna det, sa jag avväpnande. Representanten för Bolagen som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarna såg på mig med oändlig tacksamhet i sin blick, och faktiskt beblandat med visst tvivel. - Vi på Bolagen som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarna är inte riktigt vana vid företagsamhet och att saker sker i snabb takt. Vi tycker att det vore otroligt om Relevant kunde få fram något överhuvudtaget, Det Statliga Verket har ju arbetat med Godzilla i trettio, snart fyrtio år. Efter att i flera decennier varit utelämnade åt Det Statliga Verkets nåd, har vi på Bolagen som tog hand om de Konstgjorda Solstrålarna lärt oss att odla enormt tålamod. Men, fortsatte han, det finns även ett annat problem. Och det är att Det Statliga Verket inte kommer att se på detta med blida ögon.